Σκοπός του δικτύου είναι να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγχρόνως να αντισταθούμε με την αυτοοργάνωση στη ντόπια και ξένη τρόικα, ανατρέποντας τα μνημόνια που έχουν διαλύσει την κοινωνία, οδηγώντας όλους πλην ολίγων στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του 1821 στον 20ο και 21ο αιώνα με ομιλητή τον ιστορικό ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ.

Στις 21/3/2015 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί με ομιλητή τον καθηγητή- ιστορικό Γιάννη Αντωνόπουλο, με θέμα το 1821 και τις επιπτώσεις του στη μετέπειτα πολιτική ζωή του τόπου.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη με περίπου 40 «ενεργητικούς» ακροατές», που με τις ερωτήσεις τους και τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις απ’ τη μεριά του δασκάλου, η εκδήλωση κράτησε 2.30 ώρες.
Στο τέλος της ομιλίας, ο δάσκαλος Σπύρος Ηλιάδης με το τμήμα χορωδίας του στεκιού, παρουσίασαν 2 εξαιρετικά τραγούδια γραμμένα και μελοποιημένα από τον Ρήγα Φεραίο, και η συγκίνηση κατέκλυσε το ακροατήριο.
Για ένα τέταρτο επακολούθησε αναβρασμός, με την επανατοποθέτηση των τραπεζιών και καρεκλών, σερβιρίστηκαν οι μεζέδες, το κρασί και τα γλυκά, και η βραδιά τέλειωσε αφήνοντάς μας μια γλυκιά γεύση γνώσης , ψυχαγωγίας και προβληματισμού.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου