Σκοπός του δικτύου είναι να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγχρόνως να αντισταθούμε με την αυτοοργάνωση στη ντόπια και ξένη τρόικα, ανατρέποντας τα μνημόνια που έχουν διαλύσει την κοινωνία, οδηγώντας όλους πλην ολίγων στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Το Σάββατο 18/7 και ώρα 9 το βράδυ, στο στέκι της αλληλεγγύης θα παρουσιαστεί το μονόπρακτο "Η Εβραία" του Μπέρτολντ Μπρεχτ από την Κατερίνα Ταρλή.
Επίκαιρη όσο ποτέ ίσως, «Η Eβραία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, είναι ένα από τα εικοσιτέσσερα μονόπρακτα που ο συγγραφέας έγραψε εξόριστος από τη Γερμανία ανάμεσα στο 1935 και το 1939 με γενικό τίτλο «Τρόμος και αθλιότητα του τρίτου Ράιχ». Αυτό το έργο, σε σκηνοθεσία και απόδοση κειμένου Φένιας Παπαδόδημα, παρουσιάζεται στη Β΄ σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας.
Η ίδια η σκηνοθέτις σημειώνει: «Ο παραλληλισμός με την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα είναι αναπόφευκτος. Η άνοδος του ρατσισμού και του εθνικισμού, η εξαθλίωση του βιωτικού επιπέδου, η δυσπιστία και η υποκρισία ορίζουν πια την καθημερινότητά μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου