Σκοπός του δικτύου είναι να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγχρόνως να αντισταθούμε με την αυτοοργάνωση στη ντόπια και ξένη τρόικα, ανατρέποντας τα μνημόνια που έχουν διαλύσει την κοινωνία, οδηγώντας όλους πλην ολίγων στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Το Σάββατο 21/11/2015 και ώρα 8 μ.μ.στην κινηματογραφική βραδιά του στεκιού αλληλεγγύης θα προβληθεί η Καναδική ταινία του 2010 σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ: ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ.
Επίκαιρη όσο ποτέ, απεικονίζει τα θύματα της τυφλής βίας, της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας , του πολέμου ,των επιπτώσεων και των συνεπειών.....

Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Βασντι Μουαβαντ, το Μέσα από τις φλόγες, δίνει στη φρίκη του πολέμου μια προσωπική χροιά, κάνοντας μια ποιητική κατάθεση στα σημάδια που αφήνει ο κύκλος της βίας και τη θέληση για επιβίωση…
Ο Dennis Villeneuve, ένας από τους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες της γενιάς του, δημιουργεί μια ταινία-αποκάλυψη για την ύπαρξη και ταυτόχρονα την ανυπαρξία των συναισθημάτων σε καιρούς πολέμου . Το Μέσα από τις φλόγες είναι μια γροθιά στο στομάχι με πολύ μεγάλες δόσεις “βάρους” και “βάθους” σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η ιστορία με διαδοχικά flashback, προκαλεί μια σύγχυση η οποία σταδιακά κλιμακώνει συναισθήματα και αισθήσεις, μέχρις ότου να κορυφωθούν, και ο θεατής να κατακλυστεί με μια άλλη, διαφορετική σειρά συναισθημάτων μη αναμενόμενα και αντικρουόμενα με όσα είχαν προηγηθεί. Σε αυτήν την τόσο μοναδική και δυναμική σκηνοθετική προσέγγιση, έρχονται να προστεθούν , οι ερμηνείες , οι οποίες μια προς μια είναι εξαιρετικές, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτήν της Lubna Azabai που υποδύεται τη Ναουαλ(μητέρα) με τέτοια εσωτερική ένταση που σε αφοπλίζει. Δύσκολη μα Εξαιρετική ταινία με ιδιαίτερη δυναμική που καθηλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου