Σκοπός του δικτύου είναι να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγχρόνως να αντισταθούμε με την αυτοοργάνωση στη ντόπια και ξένη τρόικα, ανατρέποντας τα μνημόνια που έχουν διαλύσει την κοινωνία, οδηγώντας όλους πλην ολίγων στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ


Το Σάββατο 14/5/2016 και ώρα 8.30 το βράδυ, στο στέκι της αλληλεγγύης θα προβληθούν δύο ταινίες μικρού μήκους και θα ακολουθήσει συζήτηση :
1. ΠΡΟΣΕΥΧΗ του Θανάση Νεοφώτιστου με το Χρήστο Καραβέβα - Ο σκηνοθέτης καταπιάνεται με το δύσκολο θέμα της σεξουαλικής αφύπνισης μέσα σε ένα περιβάλλον bullying. Στο Γυμνάσιο του Δημήτρη, ο Βασίλης με την παρέα του, μια ομάδα νταήδων, προκαλούν τρόμο στα πιο αδύναμα παιδιά. Όταν ο Δημήτρης μαθαίνει ότι πρέπει να πει την προσευχή, ο Βασίλης καταλαμβάνει όλη του τη σκέψη. Τι θα γίνει όμως όταν θα φτάσει η μέρα να σταθεί μπροστά στο σχολείο και κυρίως μπροστά σε αυτόν;
2. ΕΞΟΔΟΣ της Λίλιαν Καλίτση με το Γιάννη Παπαθύμνιο- Ένας άντρας μέσης ηλικίας, αμέτοχος με τα πολιτικά γεγονότα, γίνεται εύκολος στόχος από δύο άτομα ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων, φασιστικών. Τα άτομα αυτά αναφέρουν ότι ο γιος του ανήκει στη δική τους ιδεολογία, ότι τον έχουν παραδώσει στην αστυνομία για να κλείσουν τα μάτια του κόσμου και να δημιουργήσουν έναν ήρωα στη δική τους παράταξη. Ο πατέρας μέσα στην ταραχή του γίνεται ένα πιονάκι που φαίνεται να υπακούει στις φασιστικές τους εντολές. Μέχρι τη στιγμή που ένα μοιραίο λάθος τους γίνεται αφορμή να καταλάβει το παιχνίδι που παίζουν εις βάρος του και λυτρωμένος πια από τον τρόμο και το φόβο, καταστρέφει το σύστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου