Σκοπός του δικτύου είναι να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγχρόνως να αντισταθούμε με την αυτοοργάνωση στη ντόπια και ξένη τρόικα, ανατρέποντας τα μνημόνια που έχουν διαλύσει την κοινωνία, οδηγώντας όλους πλην ολίγων στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Τον Σεπτέμβρη του 2013, κάποιοι Μαρουσιώτες τραγουδιστές… μπάνιου άφησαν τη ντουζιέρα και τα σαπούνια στη σαπουνοθήκη και φτιάξαν την μουσική ομάδα “Αλληλέγγυες Νότες”. Εκεί άρχισαν να τραγουδούν ο ένας για τον άλλο και όλοι για όλους. Από τότε μέχρι σήμερα η ευφρόσυνη μάζωξη των αυτοσχέδιων τραγουδιστάδων δίνει συναυλίες και ετοιμάζει μουσικές παραστάσεις, πάντα αλληλέγγυα.
Φέτος η ομάδα παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη Γυναίκα, με τίτλο «Σερσέ Λα Φαμ», με τραγούδια και κείμενα δεμένα μεταξύ τους σε έναν ιστό μουσικής παράστασης. Θέμα τα διάφορα πρόσωπα της Γυναίκας και η Θηλυκότητα, από το σύμβολο της Παναγίας μέχρι το κακοποιημένο κορίτσι. Τα τραγούδια είναι, όπως πάντα, επιλογές του κάθε μέλους της ομάδας ως επί το πλείστον, ενώ μεταξύ των τραγουδιών παρεμβάλλονται και ποιητικά κείμενα και αφηγήματα, κάποια από τα οποία είναι γραμμένα από μέλη της ομάδας. Στις φετινές μας παραστάσεις συμμετέχουν οι:
Άλκης Αναστόπουλος, Λιάνα Ανδρεοπούλη, Δημήτρης Βλάχος, Αρετή Βρυσανάκη, Βασίλης Γεωργιάδης, Γιούλη Γεωργοπούλου, Πέτρος Δεληγιάννης, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, Μαριέττα Δελώτη, Λίνα Δημητρίου, Βίλυ Κεραμά, Δημήτρης Κομβούτης, Κατερίνα Κουτσονικόλα, Ολυμπία Μπογδανοπούλου, Ματούλα Νάκα, Μαρία Νικολαΐδη, Αφροδίτη Παναγιώτου, Γιάννης Παπαθύμνιος, Πέτρος Πετρόπουλος, Εριφύλη Σαββίδου, Νάσια Σταματάρα, Χρήστος Τσορβάς, Σταύρος Φατούρος, Φαίδων Χαλκιάς.
Την σκηνική οργάνωση έχει αναλάβει η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου και η Γκέλυ Χρυσοσπάθη, και τη διαδασκαλία της χορωδίας η Μαριέττα Δελώτη.
Η μουσική παράσταση «Σερσέ λα Φαμ» δόθηκε αρχικά στις 13, 14 και 17 Μαΐου του 2017, στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο, που φιλοξενεί όλα αυτά τα χρόνια τις συναντήσεις της ομάδας (Η πρώτη παράσταση στις 13/5/17 έγινε υπέρ υπέρ του Συλλόγου καρκινοπαθών – φίλων – ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι., με εθελοντική συνεισφορά. Οι επόμενες, πάλι στο Ιδιόμελο, με ελεύθερη συνεισφορά για το ταμείο της ομάδας).
Το Σάββατο 8/7/17 στις 9 μ.μ. το «Σερσέ Λα Φαμ» θα επαναληφθεί στην Αρτέμιδα, υπέρ του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αρτέμιδος – Σπάτων.
Έναρξη: 21. 00
Είσοδος ελεύθερη – αντί εισιτηρίου συλλογή τροφίμων για τις ανάγκες της κοινωνικής κουζίνας.
Διεύθυνση: ΣΤΕΚΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ - ΣΠΑΤΩΝ «ΜΑΝΟΛΗΣ ΓΕΡΑΝΙΟΣ», Υπαπαντής 117 και Κοσμά του Αιτωλού, Αρτέμιδα
τηλ: 2294110697Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου