Σκοπός του δικτύου είναι να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγχρόνως να αντισταθούμε με την αυτοοργάνωση στη ντόπια και ξένη τρόικα, ανατρέποντας τα μνημόνια που έχουν διαλύσει την κοινωνία, οδηγώντας όλους πλην ολίγων στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014



ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ  ΣΥΡΙΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Φιλοξενούμε Σύριους πρόσφυγες….
Θα περάσουμε Καλά Χριστούγεννα.
Το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης από τη Τρίτη 16/12/14 φιλοξενεί στη πόλη μας επτά Σύριους πρόσφυγες ,ανάμεσά τους και ένα αγοράκι 11 μηνών.
Είναι απ’ αυτούς που είχαν παραμείνει άστεγοι επί 30 περίπου μέρες στο Σύνταγμα, διεκδικώντας στέγαση, σίτιση, περίθαλψη καθώς και επίσπευση των διαδικασιών όσον αφορά στα αιτήματά τους για πολιτικό άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Θα τους έχουμε υπό την προστασία μας μέχρι να τους χορηγηθούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας : Χριστίνα Φιλοηλία παιδίατρο, Μπαχζάτ (Μπάμπη) Δαρβή ορθοπεδικό, Παναγιώτη Λάμπρου αντιδήμαρχο, Μαριέττα Λεοντάρη δ/ντρια κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, καθώς και πολλούς ανώνυμους που έσπευσαν το βράδυ της Τρίτης να βοηθήσουν στη μεταφορά τους από το τμήμα Αλλοδαπών στην Αρτέμιδα, να βοηθήσουν στην εγκατάσταση και τη σίτισή τους, να τους παράσχουν ιατρική περίθαλψη και κοινωνική φροντίδα.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν, με προσφορές τροφίμων, (κοτόπουλο, ψάρι, φρούτα, λαχανικά, γάλα), χρήματα, και οτιδήποτε άλλο νομίζουν.
Η Αρτέμιδα απέδειξε ότι και θέλει και μπορεί να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας στις ευπαθείς και κατατρεγμένες κοινωνικά ομάδες, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας και φύλου.
Τηλέφωνα επικοινωνίας :
2294110697 στο στέκι της αλληλεγγύης και τις ώρες 6-10 το βράδυ, 6974863130 Χριστίνα Παπαοικονόμου.
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ






Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας για την άμεση ανταπόκριση στην έκκληση για ρουχισμό των προσφύγων απο τη Συρία που φιλοξενούνται από το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου