Σκοπός του δικτύου είναι να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγχρόνως να αντισταθούμε με την αυτοοργάνωση στη ντόπια και ξένη τρόικα, ανατρέποντας τα μνημόνια που έχουν διαλύσει την κοινωνία, οδηγώντας όλους πλην ολίγων στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Το Σάββατο  16/4/2016 στις 8.30 μ.μ. στο στέκι της αλληλεγγύης θα προβληθεί η αγγλική ταινία του  2014  Pride 


Στο Λονδίνο του 1984 μια ομάδα γκέι ακτιβιστών προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την υποστήριξη της μεγάλης απεργίας των ανθρακωρύχων. Όταν όμως τα μέλη της χρειαστεί να μεταβούν στην Ουαλία για να συναντήσουν τους απεργούς, θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι ακριβώς καλοδεχούμενα.

Επί Θάτσερ η ιδέα τού «ο καθένας για τον εαυτό του» κατάφερε να επικρατήσει στη Βρετανία. Η κοινή δράση δεν υπάρχει πια στη χώρα. Η ταινία μιλάει για έναν κόσμο που ανήκει πλέον στο παρελθόν.» Πιστεύω ότι όταν οι άνθρωποι εκτίθενται σε ταινίες όπως το «Pride» θυμούνται την αλληλεγγύη που χάθηκε με το πέρασμα του χρόνου. Ποιος ξέρει; Ίσως στο τέλος να καταφέρουμε να ανατρέψουμε το κλίμα της εξατομίκευσης και η ομαδική σκέψη να επιστρέψει. ( Μάθιου Γουόρτσας σκηνοθέτης)










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου